Veelgestelde vragen

Wij hebben een overzicht gemaakt van de veelgestelde vragen. Deze vragen met antwoorden kun je vinden door op de vraag te klikken. Staat uw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op op. We helpen u graag verder en houden ervan om onze expertise te delen. Uiteraard is elke situatie anders dus komen wij graag langs voor een kennismaking met u. Van Dongen Hout- en Waterbouw staat voor u klaar.

Welke soorten beschoeiing zijn er?

Beschoeiingen en/of damwanden kunnen gemaakt geworden van verschillende materialen, voor elke situatie zijn er diverse opties mogelijk. Beschoeiingen maken wij van hardhout of kunststof, voor damwanden kan dat ook nog staal zijn. U vindt er meer over op onze waterbouw constructie pagina. Wij adviseren u graag persoonlijk naar de mogelijkheden bij u thuis of bedrijfspand.

Hoe maak ik beschoeiing?

Een beschoeiing bestaat uit palen en beschoeiingsschotten. De palen worden de grond ingedrukt door een kraan of handheier. Het ligt aan de grondsoort en omgeving hoever de palen de grond ingaan, ga er vanuit dat de totale lengte van de paal 2/3 de grond ingaat en 1/3 boven de grond uitsteekt. Aan de palen worden schotten bevestigd met slotbouten. Dit zorgt voor een stevige grondopsluiting. Vanaf een bepaalde hoogte moet de beschoeiing worden geankerd met ankerstangen.

Wat is het verschil tussen damwand en beschoeiing?

Zoals eerder vermeld bestaat een beschoeiing uit palen en schotten. Een damwand bestaan uit verticale hardhout, kunststof of stalen planken die er door een kraan incl. trilblok erin worden getrild. Voor iedere grondsoort, hoogte en wens van de klant geven wij graag advies.

Hoe lang gaat beschoeiing mee?

Een beschoeiing van hardhout gaat zo’n 25 jaar mee, voor kunststof kan dit oplopen tot 60 jaar.

Wat kost een beschoeiing?

Een vaste prijs voor een beschoeiing is er niet. Het hangt af van de hoogte, situatie en lengte.

Wat kost een steiger aanleggen?

Elke situatie is anders, de grootte, de plaats en welk materiaal speelt een belangrijke rol in de prijs. Wij geven u graag advies en stellen een vrijblijvende offerte voor u op.

Welk hout gebruiken voor een steiger?

Altijd een hardhouten constructie, de afdekplanken kunnen ook van ander houtsoorten zijn.

Hoe diep palen steiger?

Dit hangt af van de grondsoort en de grootte van de steiger. En waarvoor het uiteindelijk gebruikt gaat worden.

Hoe groot mag een steiger zijn?

Dat hangt af van de ruimte en de plaats waar de steiger komt.

Heb je een vergunning nodig voor het overkappen in de tuin?

Een bouwwerk in de tuin mag vergunningsvrij worden gebouwd tot 3 meter hoog en zolang je maar minder dan 50% van de tuin overdekt word. Dit kan verschillen per gemeente.

Wat is het beste hout voor een overkapping?

Douglas en eiken zijn houtsoorten die lang meegaan. Tevens zijn dit ook de meest gebruikte houtsoorten.

Wat kost een overkapping inclusief montage?

Een overkapping heeft geen vaste prijs bij ons. Wij maken overkappingen op maat en elke situatie bied andere mogelijkheden.

Hoe groot mag een overkapping zijn? (Met of zonder vergunning)

Een bouwwerk in de tuin mag vergunningsvrij worden gebouwd tot 3 meter hoog en zolang je maar minder dan 50% van de tuin overdekt word. Dit kan verschillen per gemeente.

Veelgestelde vragen - Grondwerk project