Waterbouw

Ook bij ieder waterbouw constructie project gaan we voor het beste resultaat. Wij zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van verschillende soorten projecten en hebben de benodigde kennis en ervaring in huis om uw waterbouw constructie van A tot Z uit te voeren.

Damwanden

Dit zijn werkzaamheden waar specialistische uitvoering onmisbaar is. Over damwanden geven wij u graag vrijblijvend advies.

"Wat is een damwand?"

Een damwand bestaat uit verticale hardhouten planken die de grond in gedrukt worden met een trilblok. Voor elke grondsoort of locatie is de dikte en lengte van de damwandplanken verschillend. Daarnaast is ook de verankering verschillend voor elke situatie. Dit kan afhankelijk van de situatie door middel van draadeinden met hardhouten paal of klapankers worden gedaan.

Deze planken gaan twee derde de grond in en steken één derde uit boven het water of land, hierdoor kan de grond niet weglopen uit uw tuin of stuk land. Een Damwand is een sterke vorm van beschoeiing waardoor deze ook gebruikt kan worden voor zwaardere belasting.

Bekijk hier hoe wij dit toe passen in de praktijk

Waterbouw constructie - Damwand laten aanleggen

Beschoeiing

Dit is vaak een goedkopere optie dan een damwand. Daarom zal het ook niet in elke situatie kunnen worden toegepast. Hierin geven wij u graag advies.

"Wat is een beschoeiing?"

Een beschoeiing is een constructie die de grond aan de waterkant (bijv. aangrenzend aan uw tuin) beschermt tegen afkalven, golfkrachten en andere invloeden.

Een beschoeiing bestaat uit een combinatie van hardhouten palen en hardhouten schotten. Elke 50cm zal er een paal voor 2/3 de grond ingaan waar later een beschoeiingschot aan zal worden bevestigd. Dit geheel word gemonteerd door thermisch verzinkte slotbouten. Deze gaan langer mee dan het hout zelf en zorgt voor een garantie van zo’n 25 jaar.

Ook in deze situatie word altijd FSC gekeurd hout gebruikt.

Bekijk hier hoe wij dit in een tuin in Dordrecht hebben toegepast

Steigers

Woont u aan het water en bent u op zoek naar een steiger?

Als u aan het water woont kan een hardhouten steiger een zeer goede uitkomst zijn. Of het nu is om je boot aan te leggen of om lekker op te genieten. Een steiger in combinatie met damwand of een beschoeiing is voor veel mensen een fijne uitkomst. Dit omdat de tuin hiermee ruimtelijk goed ingericht kan worden wat zorgt voor rust en uitstraling.

Van Dongen Hout- en Waterbouw heeft inmiddels al meerdere steigers  aangelegd. Wij wetem exact hoe zo’n project aan te pakken: van ontwerp tot en met praktische uitvoering en afwerking.

Bekijk dit project waar we een combinatie van steiger en beschoeiing hebben gerealiseerd voor een klant.

Waterbouw constructie - Vlonder en beschoeiing vernieuwen in tuin

Bruggen

Heeft u water aangrenzend aan uw huis of op uw land en wilt u hier een brug laten bouwen?

Een wandel-, loop- of fietsbrug van van Dongen Hout- en Waterbouw is de ideale oplossing. Vaak wordt de brug ingezet voor de overbrugging van een slootje of een ander klein water. De brug wordt gemaakt van een duurzame hardhouten constructie en kan op meerdere manieren worden gebouwd, met of zonder leuning bijvoorbeeld. Wij adviseren u hier graag vrijblijvend over.

82b6b5b9-c9da-417a-996c-21273489edfc

Boothuizen

Woont u aan het water en wilt u een boothuis om uw boot veilig en droog te leggen?

Dan bieden wij ook de mogelijkheid om een maatwerk boothuis te laten ontwikkelen door ons. Ter bescherming van uw boot kunnen wij verschillende systemen aanbieden.

Of u nu kiest voor een vaste boothuis, een drijvend boothuis of een bootlift, van Dongen Hout- en Waterbouw bouwt uw boothuis geheel naar wens!

Onze leveranciers leveren 100% FSC gekeurd hout.
Wat is FSC gekeurd hout?
"FSC is een internationale keurmerk met strenge eisen voor duurzaam en sociaal bosbeheer, gesteund door overheden, bedrijven en milieuorganisaties."