Grondkering en vlonder vernieuwen

De grondkering en vlonder (zie foto's) waren hard aan vernieuwing toe. De bestaande grondkering bestaande uit betonnen bakken waren schuin gaan staan en zorgde voor verzakkingen in de tuin. Ook nam dit veel ruimte in beslag. De vlonderconstructie en constructie waren ook aan vernieuwing toe.

Oud vlonder
Oud vlonder
Oud vlonder dat aan vernieuwing toe is

Het resultaat:

Naar wens van de klant hebben wij een hardhouten beschoeiing geplaatst, waaraan een mooie vlonder over het water. De beschoeiing en vlonderconstructie bestaat uit de hardhoutsoort Azobe wat ook fsc gekeurd is. Vlonderplanken zijn van de hardhoutsoort Jatoba. Deze gladde vlonderplanken geven grote vlonders een rustige strakke uitstraling. Het wordt tot tegentelling tot planken met ribbels niet glad. Daar blijft juist vuil en water in de groeven staan.

Schermafbeelding 2023-02-09 om 01.06.14
Waterbouw constructie - Vlonder en beschoeiing vernieuwen in tuin

Waarom een hardhouten beschoeiing?

Hardhouten beschoeiingen bieden vele voordelen ten opzichte van andere soorten beschoeiingen. Hieronder hebben we enkele van de belangrijkste voordelen voor u op een rijtje gezet.

  • Duurzaamheid: Hardhout is zeer sterk en slijtvast, waardoor een hardhouten beschoeiing jarenlang meegaat zonder vervangen te hoeven worden.
  • Weinig onderhoud: Hardhouten beschoeiingen zijn gemakkelijk schoon te houden en vergen weinig onderhoud, waardoor ze uiterst praktisch zijn.
  • Aantrekkelijke uitstraling: Hardhouten beschoeiingen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en afwerkingen, vrijwel altijd passend bij de stijl van het huis.
  • Milieuvriendelijk: Hardhout is een natuurlijk materiaal dat biologisch afbreekbaar is en heeft geen negatieve invloed op het milieu.
  • Waarde: Een hardhouten beschoeiing voegt waarde toe aan uw huis en is daarom een goede investering op lange termijn.

Kortom, een hardhouten beschoeiing biedt een combinatie van duurzaamheid, weinig onderhoud, aantrekkelijk uiterlijk, milieuvriendelijkheid en waardevermeerdering, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor een breed scala aan woningen.

Een nieuwe beschoeiing of vlonder laten aanleggen?

Bij van Dongen Hout- en Waterbouw bent u aan het juiste adres voor beschoeiingen en vlonder werkzaamheden in Dordrecht en omstreken. Wij zij actief in de gehele Drechtsteden en regio Rotterdam en Den Haag. Kom gerust in contact voor een vrijblijvende kennismaking.

"Of het nu gaat om een beschoeiing, steiger of vlonder, wij ontzorgen u volledig van a tot z."