Verschillende houtsoorten voor een beschoeiing of vlonder

Er zijn verschillende houtsoorten die geschikt zijn voor het maken van een beschoeiing. Bij van Dongen Hout- en Waterbouw hebben wij een groot aanbod aan beschoeiingshout voor een houten keerwand, damwand of grondkering.  Maar welk hout kiest u voor uw beschoeiing? Hieronder zetten wij drie belangrijkste houtsoorten op een rij:

  1. Angelim Vermelho: Angelim Vermelho is een zeer sterk en duurzaam houtsoort uit Zuid-Amerika. Het is bekend om zijn grote weer- en rotbestendigheid, wat het perfect maakt voor buitenbeschoeiingen. Het heeft een mooie rode tint en een geborsteld oppervlak, wat het uiterlijk verbetert.
  2. Azobe: Azobe is een hardhoutsoort uit West-Afrika dat bekend staat om zijn sterkte en duurzaamheid. Ook azobe hout is zeer waterbestendig en bestand tegen extreme weersomstandigheden, waardoor het ideaal is voor beschoeiingen langs water en in vochtige omgevingen. Het is gemakkelijk te onderhouden en heeft een aantrekkelijk uiterlijk.
  3. Robinia: Robinia is een hardhoutsoort uit Noord-Amerika en is bekend om zijn uitstekende weerbestendigheid. Het heeft een fris uiterlijk en is gemakkelijk te onderhouden, wat het een populaire keuze maakt voor beschoeiingen. Robinia is echter niet zo duurzaam als Angelim Vermelho en Azobe en kan op de lange termijn sneller vervangen moeten worden.

Kortom, de keuze voor de juiste houtsoort hangt af van de specifieke behoeften en omstandigheden. Alle drie houtsoorten, Angelim Vermelho, Azobe en Robinia, hebben unieke kenmerken en voordelen die zorgen voor verschillende soorten beschoeiingen. Het is aanbevolen om de keuze grondig te overwegen en de juiste houtsoort te kiezen voor de specifieke situatie.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u informatie of advies voor uw project? Van Dongen HWB is uw gespecialiseerde aannemer in de regio Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht of Sliedrecht. Daarnaast zijn wij ook werkzaam in de regio Rotterdam en Brabant.

Neem gerust contact op met Van Dongen Hout- en Waterbouw voor een vrijblijvende kennismaking.