Constructie van een azobe houten damwand en vlonder

Wij hebben onlangs een opdracht uitgevoerd voor een collega-bedrijf bij een particuliere klant in Schiedam. De opdracht bestond uit het verwijderen van een oud vlonder en damwand, om vervolgens een nieuwe damwand en vlonder te aan te leggen. Door de nieuwe damwand aan de rand van de tuin te plaatsen, kregen de bewoners aanzienlijk meer ruimte in hun tuin.

De werkzaamheden

Onze taak was om de oude vlonder en damwand te verwijderen en af te voeren en vervolgens een nieuwe damwand en vlonder te realiseren. Door de nieuwe damwand aan de rand van de tuin te plaatsen, kregen de bewoners aanzienlijk meer ruimte in hun tuin.

Voor de constructie van de damwand werden Azobe planken verticaal in de grond getrild met behulp van een kraan en trilblok. Vervolgens werd er om de meter een ankerstang terug in de grond gebracht en werd er een dubbele gording aan de damwand bevestigd. Dit zorgt ervoor dat de damwand mooi recht blijft staan.

Om nog meer te kunnen genieten van het water, hebben wij ook een nieuwe vlonder gerealiseerd. Deze bestaat uit een hardhouten constructie met gladde vlonderplanken en biedt de perfecte plek om te ontspannen en te recreëren aan het water.

azobe houten damwand en vlonder in Dordrecht
azobe houten damwand en vlonder in Dordrecht
Opstap naar het vlonder boven water

Machinale bestrating en L-elementen aanbrengen in de tuin

Naast onze specialisatie in hout- en waterbouw zijn wij ook gespecialiseerd in het maken van betonnen grondopsluitingen en het aanbrengen van machinale bestrating. Zo hebben wij bijvoorbeeld L-elementen geplaatst met behulp van een speciale klem die wij in een kraan hangen om deze nauwkeurig te kunnen plaatsen.

Een ander voorbeeld van machinale bestrating zijn de stelconplaten. Hierbij wordt eerst de grond afgegraven en wordt repac ingestort om een stevige ondergrond te creëren voor bijvoorbeeld een oprit of een stuk waar veel auto's overheen rijden. Vervolgens wordt er een kleine laag zand aangebracht om een vlakke ondergrond te maken voor de stelconplaten, die door middel van een kraan met zuignap worden aangebracht. Meer weten? Lees hier meer over grondwerken en machinale bestratingen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u ook een azobe houten vlonder en/of damwand in uw tuin laten aanleggen? Van Dongen HWB is uw gespecialiseerde aannemer in de regio Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht of Sliedrecht. Daarnaast zijn wij ook werkzaam in de regio Rotterdam en Brabant.

Neem gerust contact op met Van Dongen Hout- en Waterbouw voor een vrijblijvende kennismaking.